Αυτή η κοτόσουπα είναι αρωματισμένη με πράσα, κρεμμύδια, ένα μείγμα λαχανικών, τρυφερό κοτόπουλο και γευστικά μπαχαρικά.
Είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και ιδανική για ένα οικογενειακό δείπνο.
Η οικογένειά σας θα τη λατρέψει! ΣΥΝΤΑΓΗ – Μερίδες 5-6
Υλικά:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
800 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο στη μέση
1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
1 μεγάλο πράσο, σε φέτες
4 καρότα, σε φέτες
2 μεγάλες πατάτες, ψιλοκομμένες
2 κοτσάνια σέλινο, σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ ή πάστα (πραοεραιτικά)
250 γρ. κριθαράκι
250 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 1/2 κουταλάκι καρύκευμα για κοτόπουλο
1/2 κουταλάκι αλάτι (+ έξτρα για γεύση)
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή) ή
Έξτρα 1/2 – 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (για περισσότερη υγρή σύσταση)
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε κρεμμύδια, πράσα, καρότα, σέλινο, πατάτες και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σοτάρετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά και καρύκευμα για κοτόπουλο και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου, κρεμα γάλακτος και ωμό κοτόπουλο.
Σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά – περίπου 20 λεπτά.
Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα σε μια σανίδα κοπής για να κρυώσει ελαφρά. Κόψτε το σε κομμάτια μπουκιάς.
Εν τω μεταξύ, προσθέστε τα ζυμαρικά, τον αρακά και τον μαϊντανό στην κατσαρόλα. Π
ροσθέστε το κοτόπουλο και συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά.
Αλατι και πιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen