Ομελέτα με λαχανικά
Υλικά (για 2):
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή γκι
● 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
● 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα και τα φύλλα χοντροκομμένα
● 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
● 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (για γεύση), συν επιπλέον για το σερβίρισμα
● 2 ντομάτες, σε κύβους ή 100 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
● 4 αυγά
● αλάτι και μαύρο πιπέρι
Για Σερβίρισμα
● 1 χούφτα φέτα, τριμμένη
● Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λιώστε το βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κοτσάνια μαϊντανού, το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέστε τις ντομάτες και στη συνέχεια δυναμώστε τη φωτιά και τηγανίστε για άλλα 5 λεπτά.
Χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και σπρώξτε τα μαγειρεμένα λαχανικά στη μία πλευρά.
Σπάμε τα αυγά στο χώρο που έχει μείνει στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα τους κρόκους στα ασπράδια για περίπου 20 δευτερόλεπτα, αλατοπιπερώνοντας.
Ανακατέψτε απαλά τα μαγειρεμένα λαχανικά στα αυγά για περίπου 1 λεπτό μέχρι τα αυγά να ψηθούν αλλά να είναι μαλακά και λίγο ρευστά.
Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά (θυμηθείτε ότι τα αυγά θα συνεχίσουν να ψήνονται στο τηγάνι).
Πασπαλίζουμε από πάνω τα φύλλα μαϊντανού και τη φέτα (αν τη χρησιμοποιήσουμε), περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο επιπλέον τσίλι και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή Απόλαυση