Συστατικά:
200 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο και κρυωμένο
150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
Μείγμα πράσινων σαλατικών (μαρούλι, ρόκα, κλπ.)
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
150 γρ. τόνος σε λάδι, στραγγισμένος
50 γρ. μανιτάρια σε λάδι, στραγγισμένα
50 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες
50 γρ. μορταδέλα, κομμένη σε λωρίδες
50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
2 βραστά αυγά, κομμένα σε φέτες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
Οδηγίες:
Βράζουμε το καλαμπόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το καλαμπόκι, τη μοτσαρέλα, τα λαχανικα, τα ντοματίνια, τον τόνο, τα μανιτάρια, το ζαμπόν, τη μορταδέλα, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και το αγγούρι.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με φέτες αυγού και φρέσκο βασιλικό.
Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρισμα.