Συστατικά 

Γέμιση
500g κρητικό ανθότυρο, τριμμένο
250 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
¼ φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αυγό

Ζύμη
500γρ αλεύρι κοσκινισμένο, επιπλέον για τον πάγκο
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι λευκού κρασιού
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό (περίπου)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα
Μέλι για σερβίρισμα

Παραλλαγή: (απλός τρόπος ανθότυρο και σερβίρεται με μέλι ενώ τυρί φέτα & ανθότυρο με σπανάκι & δυόσμο)

Μέθοδος:

Για τη ζύμη, συνδυάστε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το νερό σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε καλά για να σχηματίσετε μια μαλακή ζύμη. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι όλα τα υλικά ενωθούν. Αυτό θα πάρει περίπου 7-10 λεπτά ζύμωσης. Καλύψτε και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ένα μπολ βουρτσισμένο με λάδι.
Συνδυάστε τα τυριά, το δυόσμο και το χτυπημένο αυγό σε ένα μπολ, αλατίστε και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ομαλή συνοχή. Εάν χρησιμοποιείτε άλλη παραλλαγή, απλώς ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Το αυγό δεν απαιτείται με τον απλό τρόπο. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

 

 

 

 

 

Ζύμη
Για να προετοιμάσετε τη ζύμη, αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια του πάγκου και ετοιμαστείτε να ανοίξετε τις μικρές μπάλες της ζύμης μέσω μιας μηχανής ζυμαρικών ή με τον πλάστη.
Τοποθετήστε τη ζύμη στον πάγκο, χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό κόφτη για να φτιάξετε μεγάλους κύκλους και τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο κέντρο. Επαναλάβετε για κάθε κύκλου ζύμης.
Χρησιμοποιήστε λίγο νερό στη μία άκρη της ζύμης για στεγανοποίηση. Στη συνέχεια, προσεκτικά, διπλώστε το άλλο μισό πάνω από το γέμισμα για να καταλήξετε με τυρόπιτες μισοφέγγαρου. Εναλλακτικά, κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα χρησιμοποιώντας μαχαίρι και μορφοποιήστε σε ορθογώνια.
Μέθοδος πλάστης
Εάν έχετε χρησιμοποιήσει έναν πλάστη, η ζύμη σας πιθανότατα δεν θα είναι σε μακρά λωρίδα.
Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πιο εύκολο να κόψετε κύκλους ζύμης, είτε χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων. Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας επίπεδο στο μείγμα της ζύμης σας και διπλώστε το. Πιέστε κατά μήκος των άκρων με λίγο νερό για να σφραγίσει σωστά.

Τηγάνισμα

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Τηγανίζουμε τα καλειτσούνια σε παρτίδες,
περιστρέφοντας περιστασιακά, μέχρι πάρουν τραγανή υφή και χρυσό χρώμα (περίπου 1 λεπτό κάθε πλευρά) και
στραγγίζουμε σε χαρτοπετσέτα.

Σερβίρετε όσο είναι ζεστό. Αν θέλετε, μπορείτε να ραντίσετε με λίγο μέλι στον απλό τρόπο.

ΠΗΓΗ: www.thehellenicodyssey.com