Κανελόνια με κρέμα γάλακτος

Ξέρω ότι η συνταγή δεν είναι η πρωτότυπη αλλά αυτός είναι ο τρόπος μου, που αρέσει στα παιδιά μου και στην οικογένειά μου.

Υλικά:

1 κουτί κανελόνια (28αρι το ταψί μου )
850 γρ κιμάς
400 γρ μανιτάρια
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 κουτιά (× 400g) ψιλοκομμένες ντομάτες
1,5λ. γάλα
1 κύβο ζωμό λαχανικών
50 γρ βούτυρο
150 γραμμάρια κίτρινο τυρί
7 κουταλιές αλεύρι
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ρίγανη

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μανιτάρια και ακολουθούν κιμάς, ρίγανη και μαύρο πιπέρι.
Όταν ο κιμάς αλλάξει χρώμα, προσθέστε ένα κουτάκι ντομάτα και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.
Ρίξτε το δεύτερο δοχείο ντομάτας  στο ταψί, τοποθετώντας από πάνω τα γεμιστά κανελόνια (με την γεμιση που φτιάξαμε).
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, βάζουμε το βούτυρο, το κύβο  ζωμό, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι (ανά 200ml γάλα 1 κουταλιά αλεύρι).

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βράζουμε την κρέμα για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τα κανελόνια από το φούρνο και τα περιχύνουμε με την τελική κρέμα. Πασπαλίστε με κίτρινο τυρί και επιστρέψτε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι το κίτρινο τυρί να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
Έτσι φτιάχνω τα κανελόνια μου και το αποτέλεσμα είναι πάντα εξαιρετικό.

Ωραίο και γευστικό γεύμα σε όλους και να είστε υγιείς.