Κανταΐφι-ζουμερό και νόστιμο
Απαραίτητα προϊόντα:
5 φύλλα για μπακλαβά
500 γρ. Κανταΐφι φρέσκο,
250 γρ. Βούτυρο και λίγο θρυμματισμένο καρύδι.
Για το σιρόπι:
800 γραμμάρια ζάχαρη,
800 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Βράζουμε για 7-8 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σε κατάλληλο μπολ κόβουμε πολύ καλά το κανταίφι σε μικρά κομμάτια. Δεν πρέπει να υπάρχουν σβόλοι ,γιατί θα παραμείνουν ωμοί μετά το ψήσιμο.
Λιώνω το βούτυρο, και αφήνω στην άκρη μερικές κουταλιές και το υπόλοιπο το περιχύνω με στο κανταιφι.
Ανακατεύω με το χέρι προσπαθώντας να απορροφηθεί καλά παντού.
Ανοιγω τα φύλλα, χωρίζω το κανταιφι σε στα πέντε ίσα μέρη. Βάζω κανταίφι σε κάθε κρούστα φύλλου μοιράζοντάς τη στη μέση.
Διπλώνω την μια άκρη να πιάσει λίγη από τη γέμιση μετά την άλλη με τον ίδιο τρόπο κόβω σε 10 κομμάτια. Τοποθετώ σε ταψί τα κομμάτια. Έτσι ετοιμάζω όλα τα φύλλα κρούστας.
Τέλος ποτίζουμε κάθε κομμάτι με το κρατημένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το ποτίζω καλα με ελαφρώς χλιαρό σιρόπι και πασπαλίζουμε με καρύδια.
Καλή Απόλαυση