Το αλμυρό κανταΐφι ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και κερδίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Η τραγανή υφή του κανταϊφι σε συνδυασμό με τη πλούσια γέμιση από τυριά και ζαμπόν δημιουργούν έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (450 γρ)
350 γρ. κασέρι, τριμμένο
50 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
300 γρ. φέτα, τριμμένη
200 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4 αυγά
330 ml κρέμα γάλακτος (35%)
Αλάτι (προαιρετικά)
Πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ξάνουμε πολύ καλά το κανταϊφι.Πέρνουμε ένα ταψάκι 25×35 cm και το βουτυρώνουμε.
Στρώνουμε το μισό κανταϊφι κάτω και ρίχνω τα μισά τυριά, μετά το ζαμπόν σε φέτες και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.Στρώνω και το υπόλοιπο κανταϊφι.Έχω λιώσει 200 γρ. βούτυρο και το ρίχνω σ’ ένα μπολ όπου έχω χτυπήσει 4 αυγά.Προσθέτω 330 ml.κρέμα γάλακτος (35%) και τα ανακατεύω.Τα ρίχνω πάνω στο κανταϊφι και το πιέζω λίγο με τα χέρια μου.Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψηνω στους 170 β.αέρα για 45 λεπτά, ξεσκεπάζω και ψήνω άλλη μισή ώρα να ροδίσει καλά.

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου