Βραχάκια Καρύδας με σοκολάτα

Συστατικά

400 g γλυκιά καρύδα ή αφράτη τριμμένη καρύδα
¾ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας | 220 ml Γάλα ζαχαρούχο

Γεύση: ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού
2 μεγάλα ασπράδια αυγών
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Επικάλυψη σοκολάτας:
1 φλιτζάνι | 250 ml κομματάκια σοκολάτας ή μπάρες σοκολάτας, γλυκές ή μη

Οδηγίες

Προετοιμάστε τα βραχάκια καρύδας:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 165 ° C
Σε μια σαλατιέρα, συνδυάστε: καρύδα, ζαχαρουχο γάλα και εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι.
Διπλώστε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια αυγών στο μείγμα καρύδας – ζαχαρουχο γάλακτος.
Τοποθετήστε τα βραχάκια (2 στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας) σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος, προσέχοντας να τα τοποθετήσετε περίπου 2 εκ μεταξύ τους. Σχηματίζω μπάλες με το χέρι. Ναι κολλάει!
Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για 25 με 27 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα βράχια όπως θέλετε, αλλά να μην καούν. Προτιμώ να ροδίσει ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά.

Ξεκολλήστε τα βράχια με μια σπάτουλα, τοποθετήστε τα σε συρμάτινες σχάρες και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Ραντίζουμε / καλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα:
(Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ισχύ για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και αφήνουμε να ζεσταθεί για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Εάν δεν έχει λιώσει ακόμη εντελώς, προσθέστε 10 δευτερόλεπτα, …)
Αφήστε τη σοκολάτα να σκληρύνει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο αν δεν έχετε υπομονή 🙂
Αποθηκεύστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα ή περισσότερο!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολό χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κρασιού
Επόμενο άρθροΜελομακάρονο ταψιού (Νηστίσιμο)