Το κανταΐφι φωλίτσες με την τραγανή υφή του, σε συνδυασμό με το γλυκό σιρόπι και τη γεύση των αμυγδάλων, το καθιστούν ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια. Εύκολο στην εκτέλεση και με αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει.

Υλικά:

500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
Αμύγδαλα, καθαρισμένα

Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Χυμός από μισό λεμόνι
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Βουτυρωνουμε ένα πυρέξ…..
Παίρνουμε κάθε φορά λίγο ξασμενο φύλλο το γυρίζουμε γύρω από το δάχτυλο τόσο όσο μεγάλο θέλουμε να γίνει το κάθε κανταιφακι και το εναποθέτουμε σε σειρές στο πυρέξ…
Αφού τελειώσουμε αυτή την διαδικασία στην τρύπα που έχει δημιουργηθεί στο κανταιφακι μας βάζουμε τρία τέσσερα καθαρισμένα αμύγδαλα…..
Κατόπιν λυωνουμε το βούτυρο και περιχυνουμε τα κανταιφακια….
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα
Το πρώτο μισάωρο έχουμε τα κανταιφακια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο μετά τα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε την υπόλοιπη μισή ώρα…

Αφού κρυώσει το σιροπιαζουμε…..
Ένα κιλό ζάχαρη, δυόμιση ποτήρια νερό μόλις πάρει βράση βάζουμε δύο βανιλινες και τον χυμό από μισό λεμόνι
Βράζουμε εφτά λεπτά και προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο…
Κλείνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στα κανταιφακια…..
Μην σας φανεί πολύ σε μερικές ώρες θά το απορροφήσουν….
Το σιρόπι το ρίχνουμε λίγο λίγο πάνω από κάθε κανταιφακι να πάει παντού….
Μπορείτε να φτιάξετε τα κανταιφακια και να βάλετε στην κατάψυξη και όποτε θέλετε να τα ψήσετε….

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου