Υλικά
Για την Πορτοκαλόπιτα
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
5 Αυγά
200 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό 5%
100 γρ Λιωμένο Αγελαδινό Βούτυρο
150 γρ Χυμό Πορτοκάλι
1 κουτ γλυκού Σόδα Μαγειρικής
2 Βανίλιες
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
200 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
50 γρ Σταγόνες Σοκολάτας Γάλακτος (Προαιρετικά)
Για το Σιρόπι
550 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
550 γρ Νερό
1 ξυλάκι Κανέλας
2 φέτες Πορτοκάλι
2 φέτες Λεμόνι
1 Βανίλια
3-4 Σταγόνες χυμό λεμονιού
200 γρ Φρέσκο Χυμό Πορτοκάλι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπολ όπου μέσα σε αυτό ρίχνουμε τα αυγά την ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάμε με ένα σύρμα να αφρατέψουν
Αφού χτυπηθούν τα αυγά προσθέτουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και αυτά το μείγμα
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα μέσα στο φυσικό χυμό πορτοκάλι να ενεργοποιηθεί και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι στην πορτοκαλόπιτα ανακατεύουμε ενσωματωθούν και προαιρετικά προσθέτω
αλευρωμένες σταγόνες σοκολάτας
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά τσεκάρουμε και να μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό
Ετοιμη ψημένη η πορτοκαλόπιτα μας την αφήνουμε 10 λεπτάκια να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια
κάνουμε τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια της και την σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι
για το σιρόπι το φτιάξαμε ρίχνοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα τα βράζουμε για 6 λεπτά από αυτή τη στιγμή του βρασμού και μόλις βράσει
προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει και να τραβήξει όλο το σιρόπι εγω κάνω και το κόλπο που σας έχω δείξει αν αποδογυρίζοντας την με την
μεμβράνη και στη συνέχεια τη διακοσμει ο καθένας όπως επιθυμεί