Υλικά:

2 κιλά χοιρινές κορτεζίνες (spare ribs)
Ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κτσ. γλυκιά πάπρικα
1 κτσ. κρεμμύδι σε σκόνη
2 κουταλιές του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
2 κτγ. πιπέρι
1 κτγ. αλάτι
Για το γλάσο:

100 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
100 γρ. ξύδι ροδιού

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα κόκαλα των παϊδακιών. Λαδώνουμε καλά το κρέας και το αλατίζουμε.
Αναμιγνύουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κρέας.
Τυλίγουμε τα παϊδάκια πολύ καλά σε αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα για μια ολόκληρη μέρα.
Ψήνουμε τα παϊδάκια στο φούρνο στους 120 βαθμούς για 3 ώρες, χωρίς να ανοίξουμε το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.

Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα παϊδάκια σε μια σχάρα. Αναμιγνύουμε τη μαρμελάδα με το ξύδι και αλείφουμε τα παϊδάκια. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να αποκτήσουν ένα λαχταριστό καραμελωμένο χρώμα.

Καραμελωμένα Χοιρινά Παϊδάκια
Καραμελωμένα Χοιρινά Παϊδάκια

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη μαρμελάδας ή ξιδιού για να δημιουργήσετε διαφορετικές γεύσεις.
Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι ή καγιέν πιπέρι στη μαρινάδα.