Καρμπονάρα με μπέικον

Υλικά

400 γρ μακαρόνια
4 χοντρές φέτες μπέικον
150 γρ Πεκορίνο τριμμένο
8 κρόκοι
Μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.

Το μπέικον πρέπει να τσιγαριστεί σε πολύ χαμηλή φωτιά σε τηγάνι, αν είναι δυνατόν, για περίπου 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε την κρέμα από κρόκους αβγών και πεκορίνο με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη (προσωπικά φτάνω σε μια παστώδη υφή, μετά θα λιώσει σε κρέμα) και προσθέτετε λίγο από το λίπος
του μπεικον (καλό θα ήταν να παστεριώσετε τα πάντα σ ένα μπαιν μαρί στους 65 °)
Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, ρίξτε τα στο τηγάνι με το μπέικον και προσθέστε την κρέμα από τους κρόκους αυγών.
Μόλις σερβίρεται, διακοσμείται με τραγανό μπέικον, ωραίο πασπάλισμα πιπεριού και πεκορίνο….

Και απολαύστε το γεύμα σας.

Προηγούμενο άρθροΚεικ με μαρμελάδα και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΓιαουρτόψωμο της μαμάς 🙂