Η πλούσια γεύση του κασεριού Μυτιλήνης, με την χαρακτηριστική του υφή και αρώματα, αγκαλιάζεται από μια τραγανή και λαχταριστή ζύμη.
Υλικά
500 γρ φυλλο κρουστας
800 γρ κασερι Μυτιληνης
150 γρ βουτυρο για το αλλειμμα των φυλλων
3 αυγα
1 1/2 κουπα γαλα
Εκτέλεση
Αλλειφουμε με βουτυρο ενα μεσσαιο ταψι κ στρωνουμε τα μισα φυλλα κατω, περνωντας τα με λιγο βουτυρο λιωμενο ενδιαμεσα. Κοβουμε σε χοντρα κομματια το κασερι κ καλυπτουμε την επιφανεια του ταψιου. Δεν χρειαζεται να τα κοψουμε ιδια ολα θα λιωσουν. Απο πανω στρωνουμε τα υπολοιπα φυλλα κ ενδιαμεσα δεν ξεχναμε να βουτυρωνουμε. Χαραχουμε τη πιτα μονο καθετα. Χτυπαμε αυγα με γαλα κ ριχνουμε απο πανω να παει παντου. Αφηνουμε λιγο να τραβηξει κ ψηνουμε αντιστασεις στους 180 για 45 λεπτα περιπου στη κατω σχαρα του φουρνου.
Καλη επιτυχια!!!
Η Συνταγή είναι της κας Voula Damala