ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο περισσότερο για το πασπάλισμα της επιφάνειας εργασίας σας)
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλακι αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, κρύα
2 μεγάλα αυγά, κρύα
170 gr βούτυρο, κρύο και σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή
Για την επάλειωη αυγού: 1 αυγό με 2 κουταλιές της σούπας νερό
Για το γλάσσο: 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη με περίπου 2-3 ​​κουταλιές σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σερβίρετε τους στους καλεσμένους σας για πρωινό ή ως συνοδευτικό και θα το αγαπήσουν!
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι ζάχαρης και το μπεικιν σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα μαζί.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, τη κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Προσθέστε το κρύο κομμένο σε κύβους βούτυρο στο μείγμα αλευριού και δουλεψτε το με τα χέρια σας. Κάνετε αυτό γρήγορα φροντίζοντας να μην το λιώσετε εντελώς. Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο παραμένει  σε μικρά κομμάτια και ότι δεν έχει λιώσει ή γίνεται πολύ μαλακό. Αν συμβεί αυτό, βάλτε το μπολ σας στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Προσθέστε τα υγρά συστατικά και τις σταφίδες και ανακατέψτε γρήγορα με τα χέρια σας (φροντίζοντας να μην το παραζυμώσετε) έως ότου η ζύμη σχηματιστεί. Η ζύμη θα είναι κολλώδης. Μην ανησυχείτε!

Αλευρώστε ελαφρά τον πάγκο σας και τοποθετήστε τη ζύμη πάνω σε αυτό.
Τραβήξτε τη ζύμη σε έναν κύκλο πάχους σχεδόν 2,5 εκ και κόψτε την σε 8 τρίγωνα, ακριβώς όπως οι φέτες πίτσας.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα.
Βουρτσίστε τα με το αυγό.
Ψήστε για 20-22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή με γλασσο λεμονιού