Ο συνδυασμός του ζουμερού κιμά κοτόπουλου με το λιωμένο κασέρι και την πιπεριά Φλωρίνης δημιουργεί μια έκρηξη γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

1 κιλό κιμάς κοτόπουλου (από μπούτι)
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη στον πολυκόπτη (σχεδον πολτοποιημένη)
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
4 κουταλάκια του γλυκού πολτός σκόρδου με κρεμμύδι
200 γρ. τριμμένο κασέρι
Ελαιόλαδο
Ανθός αλατιού (ή αλάτι)
4 πίτες για σουβλάκι
1 βάζο μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ανθός αλατιού (ή αλάτι)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου, την πιπεριά Φλωρίνης, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά, τον πολτό σκόρδου με κρεμμύδι και το τριμμένο κασέρι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, προσθέτοντας λίγη γαλέτα αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει ομοιογενές και ελαστικό.
Πλάθουμε τα κεμπάπ σε μακρόστενα σχήματα.
Ζσταίνουμε ένα σχαροτήγανο ή τη σχάρα και ψήνουμε τα κεμπάπ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.

Ετοιμάζουμε τις πίτες:
Αλείφουμε τις πίτες για σουβλάκι με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πάπρικα και κύμινο και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Απλώνουμε μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας πάνω στις πίτες, τοποθετούμε τα κεμπάπ και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.