Κεμπαπ Μελιτζανας

Διαφήμιση

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

Κιμάς Μοσχαρίσιος 800 gr
Κρεμμυδι 1
Σκορδο 2 σκελίδες
Πάπρικα 1 κτγ
Αλατι 3 κτγ
Πιπέρι 1/2 κτγ
Ελαιολαδο 20 γρ
Αυγα 2 μεσαία
Φρυγανιά 50 γρ
Μαιντανος Λίγο

Πιπεριες διαφόρων χρωμάτων 6-7
Μελιτζάνα 2 -3
Αλατι 1,5 κτγ
Ελαιολαδο 50 γρ έξτρα παρθένο βιολογικό
Ελαιολαδο Λίγο στο ταψί

Για τη σάλτσα
Ντοματα 2
Κρεμμυδι 1
Αλατι 1 κτγ
Σκορδο 1 σκελίδα
Πελτές Ντομάτας 70 γρ
Ελαιολαδο 30 γρ έξτρα παρθένο βιολογικό
Νερό 100 γρ

Διαφήμιση

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φουρνο στους 200 βαθμούς

Ετοίμασα τα μπιφτεκάκια ζυμώνοντας όλα τα υλικα, σκεπασα με μεμβράνη και εβαλα στο ψυγείο.
Έψησα στη σχάρα τρεις μελιτζάνες σε ρόδες αλατισμένες και αλειμμένες με ελαιόλαδο και τις πιπεριές διαφόρων χρωμάτων κομμένες στα τέσσερα.
Εβγαλα απο το ψυγείο το κιμά και εφτιαξα τα μπιφτεκάκια
Εβάλα στο ταψί με την σειρά μελιτζάνα, πιπεριά, μελιτζάνα, μπιφτεκάκια και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος.

Σε ένα μπολ τρίψτε 2 ντομάτες 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ρίξτε τον πελτέ ντομάτας αλάτι ελαιόλαδο 30 γραμμάρια και ανακατέψτε Προσθέστε και 100 γραμμάρια νερό και ρίξτε αυτή τη σάλτσα πάρω το φαγητό σας .
Βάζω από πάνω ψιλοκομμένες ντομάτες, και πιπεριές και έψησα για 180 βαθμούς διαρκεια αναλογα το φουρνο σας. Σερβίρισα με ψιλοκομμένο μαιντανό απο πάνω

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση