Κεφτέδες με πατάτες φούρνου

Συστατικά
 
4 μεγάλες πατάτες,
4-5 πράσινες πιπεριές,
1 ντομάτα,
1 κόκκινη πιπεριά.
Για τους κεφτέδες
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά,
1 κρεμμύδι (τριμμένο),
1 αυγό,
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού ή 3 φέτες μπαγιατικο λευκό ψωμί, χωρίς την κόρα,
1 μάτσο μαϊντανό (ψιλοκομμένο),
2 σκελίδες από σκόρδο (τριμμένο),
1 κγ πάστα πιπεριάς,
Μαύρο πιπέρι,
Κόκκινες νιφάδες πιπεριού,
Θυμάρι,
Αλάτι.
Για τη σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός,
1,5 φλιτζάνι νερό,
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι,
Αλάτι.
Για το τηγάνισμα.
Φυτικό λάδι.

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ με το χέρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα όλα μαζί για αρκετά λεπτά μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Πάρτε από το μείγμα μεγέθους καρυδιού και κάντε μακρόστενα κεφτεδάκια, πλαθωντας τα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας.
Τοποθετήστε τα στην άκρη για να τα αφήσετε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.
Βάλτε λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει.
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τους σε σφήνες. Τηγανίστε  μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Καθαρίστε τις πράσινες πιπεριές και κόψτε στα τέσσερα κομμάτια και τηγανίζετε.
Και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν ωραία σε όλες τις πλευρές.
Σε ένα μεγάλο πυρέξ ψησίματος, βάλτε τα κεφτεδάκια και τις πατάτες για να καλύψετε ολόκληρο τον πυθμένα του πυρέξ.

Στη συνέχεια, τακτοποιήστε τις  πιπεριές πάνω τους. Κόψτε την ντομάτα σε σφήνες και την κόκκινη πιπεριά και βάλτες από πάνω.
Για τη σάλτσα, ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ρίξτε το μείγμα πάνω από το πυρέξ.
Ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρις ότου οι ντομάτες και οι πιπεριές μαλακώσουν και ελαφρώς ροδίσουν.
Αφαιρέστε το από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό.

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΓιουβαρλάκια Λεμονάτα της Ελένης
Επόμενο άρθροΣΑΡΙΚΙ….στην Πελοπόννησο…ΦΡΟΥΤΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ή ΦΡΑΝΖΟΛΑ στη Ρούμελη!