Τα κεμπάπ είναι ένα αγαπημένο πιάτο σε πολλές χώρες
Η μοναδική τους γεύση οφείλεται στον συνδυασμό αρωματικών μπαχαρικών και του ζουμερού κιμά.
Αυτή η συνταγή για κεμπάπ μοσχαρίσια είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και αυθεντικό γεύμα.
Υλικά:
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
1 φέτα μουσκεμένο μπαγιάτικο ψωμί
1/4 κουταλάκι σόδα φαγητού
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/6 κουταλάκι τσίλι
1/2 κουταλάκι ξερό κόλιανδρο
1/2 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
1 κουταλάκι ρίγανη
1/3 κουταλάκι δυόσμος
2 κουταλιές ξύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 κρεμμύδι (στο μπλέντερ)
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
3-4 κουταλιές νερό
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό για να μαλακώσει. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά και το στίβουμε.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το μουσκεμένο ψωμί, τη σόδα, τα μπαχαρικά (κύμινο, τσίλι, κόλιανδρο, μπαχάρι, ρίγανη, δυόσμο),
το ξύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το κρεμμύδι που έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, ενσωματώνοντας προοδευτικά 3 – 4 κουταλιές νερό να αφρατέψει η ζύμη.
Την αφήνετε 1 – 2 ώρες σκεπασμένη και ιδανικά ένα βράδυ στο ψυγείο και πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ (βγαίνουν 13 – 15 κομμάτια).
Αλείφουμε τα κεμπάπ με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ φούρνου στους 200°C μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τα κεμπάπ ζεστά με ρύζι, πατάτες τηγανητές, πίτα ή σαλάτα. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε σε σουβλάκια ή σε πίτες.