Κρεμμύδια με κεφτέδες στο πήλινο.

Κρεμμύδια με κεφτέδες στο πήλινο είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο, που χαρακτηρίζεται ο κεφτές από το άρωμα του δυόσμου, εμείς τους κάνουμε μυτιληνιούς και βάζουμε και το ουζο (εσείς όπως θέλετε τους κάνετε) και την γλυκα των κρεμμυδιών. Τα τηγανητά κεφτεδάκια με ούζο είναι οι αυτοκράτορες της γεύσης.

Υλικά

Για τους κεφτεδες
500 γρ.ανάμικτο κιμά χοιρινόμοσχάρι
6-7 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 αβγό
1 κουτ. γλυκού δυόσμο
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1 σφηνάκι ούζο

αλεύρι για το αλεύρωμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

για το κρεμμύδια
5-6 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο,
αλάτι πιπέρι,πάπρικα
1 κσ πελτέ τομάτας
2 γαρυφαλλάκια
1/2 φύλλο δάφνης,
2 κόκκους μπαχάρι
1/2 κγ μπούκοβο
1 ποτ κρασ λευκό κρασί

Εκτέλεση

για τους κεφτέδες
Βάζουμε τον κιμά σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.Αφήνουμε το μείγμα περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

για τα κρεμμύδια
Τσιγάρισα σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μου κομμένα σε φετούλες,πρόσθεσα σκόρδο,αλάτι πιπέρι,πάπρικα ,λίγο πελτέ τομάτας, γαρυφαλλάκια, δάφνη,
κόκκους μπαχάρι,λίγο μπούκοβο και έσβησα με λίγο λευκό κρασί.
Πρόσθεσα το ανάλογο νεράκι άδειασα σε πήλινα,πρόσθεσα τους τηγανισμένους κεφτέδες κι έψησα στους 200 βαθμούς ώσπου να καραμελωσει το φαγακι.
Λουκούμι φίλοι μου.

Η Συνταγή είναι της Δήμητρα Γουλάπτση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπριζόλες στο φούρνο με λαχανικά!

Εύκολο, υγιεινό, πεντανόστιμο, καλοκαιρινό πιάτο με πολύχρωμα λαχανικά !! Μπορούμε να μαγειρεύουμε συνέχεια αυτή τη συνταγή!! Είναι ένα υπέροχο μεσογειακό πιάτο!!

Υλικά:

• 6-8 Χοιρινές μπριζόλες ώμου
• 2 μεσαία κολοκυθάκια
• 1 μεγάλη μελιτζάνα 🍆
• 2 μεσαία καρότα 🥕
• 2 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια 🌰
• 4 μεσαίες πατάτες με το δέρμα τους ή όχι,
• 1 χούφτα μαϊντανό
• Μια καλή ποσότητα φύλλων φρεσκομέντας
• 3 πολύχρωμες πιπεριές
• 5-6 σκελίδες σκόρδου 🧄
• Πρέζα τσίλι νιφάδες (προαιρετικά)
• 400 gr. Ψιλοκομμένες ντομάτες ή 3-4 φρέσκες ντομάτες στην εποχή, σε μικρά κυβάκια 🍅
• Βότανα, όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο
• 1/2-1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & Πιπέρι στη γεύση

Για την μαρινάδα των χοιρινών μπριζόλων
*************************************
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
1 ντομάτα, τριμμένη
1,5 κουταλιές ξύδι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κσ γαλλική μουστάρδα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
(Όχι πολύ αλάτι)

Πως το φτιάχνουμε:
*****************************

1-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες.
Προσθέστε με τη σειρά σας όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατέψτε καλά. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
2-Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 o C.
3-Πλύνετε όλα τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε και ένα ένα, τα κόβετε στο κατάλληλο μέγεθος.
4-Ψιλό με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πάνω από τα λαχανικά. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες / μπαχαρικά / μυρωδικά / αλάτι & πιπέρι στη γεύση. Ανακατέψτε καλά τα λαχανικά με το χέρι, για να μοιραστείτε γεύσεις μεταξύ τους. Μην προσθέτεις νερό.
5-σε αυτό το σημείο βάλτε τις μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες πάνω από τα λαχανικά

6-Καλύπτουμε το ταψί ψησίματος με λαδόκολλα και αλουμινένιο φύλλο.
7-Μεταφέρετε το ταψί ψησίματος στον προθερμασμένο φούρνο στους 240°C σε μεσαίο ράφι για περίπου 40 λεπτά και μετά μειώστε τη ζέστη στους 180 C για 1 ώρα ακόμα, μέχρι τα λαχανικά και τις χοιρινές μπριζόλες να βγει τραγανό
τρυφερό και χρυσό καφέ. Εξαρτάται από τον φούρνο σου.
8-Σερβίρετε αυτό το υπέροχο πιάτο με ελληνική σαλάτα, κρουστό ψωμί συνοδευτικό με ένα ποτήρι κρασί 🍷!!

Καλή όρεξη 🙂
Για περισσότερες φωτογραφίες για την συνταγή από την Mari Glasgow
Facebook
Instagram
✅ κανάλι στο YouTube

 

Προηγούμενο άρθροAπίστευτο σκορδόψωμο…Ήταν πραγματικά νόστιμα
Επόμενο άρθροΚεμπάπ φτιαγμένα στο τηγάνι