Κεφτέδες γεμιστοί με σάλτσα μανιταριών. 

Διαφήμιση

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα νόστιμο πιάτο με κρέας και μανιτάρια. Αυτό είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση αν θέλετε κατι διαφορετικό. Γίνεται γρήγορα και απλά. Το ψήσιμο στο φούρνο κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

✅Υλικά:

κιμάς ανάμεικτος (χοιρινός + κοτόπουλο.) 500 γρ
κρεμμύδι 2 τεμ.
μανιτάρια δάσους βραστά 200 γρ
κρέμα γάλακτος 70 γρ.
σκληρό τυρί 80 γρ.
πάπρικα αλεσμένη 0,5 κουτ
αλάτι 0,25 κουτ
πιπέρι 0,25 κουτ
αυγό 1 τεμ.
σιμιγδάλι 2 κ.σ
φυτικό λάδι 2 κ.σ.

✅ Εκτέλεση

Ετοιμάστε όλα όσα χρειάζεστε. Ο κιμάς χρησιμοποιείται εδώ ανάμεικτος, χοιρινός + κοτόπουλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι με ένα μαχαίρι και το προσθέτουμε στον κιμά.
Σπάμε το αυγό, προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι και αλεσμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και χτυπάμε καλά. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Για τη γέμιση των μανιταριών, κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι ζεσταμένο με λάδι και τσιγαρίζουμε μέχρι
να ροδίσουν ελαφρά τα μανιτάρια και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και αλεσμένο πιπέρι. Ανακατευουμε.

Διαφήμιση

Χωριζουμε το κιμά σε 10 μπαλες. Ισιώνουμε με το χερι καθεμι και σχηματίζουμε μικρές πλευρές σαν κουπάκι.


Ρίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τυρί σε καθένα. Τακτοποιούμε τη γέμιση των μανιταριών και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Οι κεφτδες με τα μανιτάρια είναι έτοιμες. Είναι απαλά, ζουμερά και αρωματικά. Πήρα 10 κομμάτια.

Καλή όρεξη!❤️

Διαφήμιση

Διαφήμιση