Υλικά : (για 2 άτομα)

200γρ μοσχάρι (ποντίκι έβαλα)
1 μετριο κρεμμυδι
2 σκελιδες σκορδο
1 γεματη κουταλια πελτε ντομάτας
100γρ φασολακια
Μαιντανο
Αλατι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λιγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Επλυνα σκουπίσα το κρέας το εκοψα σε 4 μετρια κομμάτια για να βράσει και πιο γρήγορα το πιπερωσα(αλατι ποτέ στην αρχή γιατί σφιγγει)το τσιγάρισα σε δυνατή φωτιά και απ τις δυο πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα κι να κρατήσει τα ζουμιά του.

Στη συνέχεια το έβγαλα σ ένα πιάτο και εριξα μεσα στη κατσαρόλα το κρεμμύδι να μαραθεί και μετα το σκόρδο. Ξανα βαλα μεσα το κρεας διέλευσα το πελτε και τον προσθέσα,
έβαλα τη ζάχαρη λίγο αλατι και λίγο ακόμα πιπέρι προσθέσα ζεστό νερό να καλυψει το κρεας “το σταυρωσα” και το σιγοβρασα για 1 ωρα με κλειστό καπακι(απλή κατσαρολα)
Μετα τη 1 ωρα έλεγξα με μαχαίρι το κρέας και αφού ειδα ότι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέσα τα φασολακια το μαιντανο και λίγο αλάτι ακόμα….
Εβρασα για αλλη μιση ωρα έβγαλα με τρυπητή κουτάλα το κρέας και τα φασολάκια και έδεσα τη σαλτσουλα με λίγο κορν φλάουρ.

Προηγούμενο άρθροΠουγκιά χοιρινό με λαχανικά γραβιέρα & πατάτες!!!!
Επόμενο άρθροΚέικ βουτύρου ένα παραδοσιακό υγρό κέικ με τραγανές άκρες.