Διαφήμιση

Υλικά

Κεφτέδες
1 κγ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 φέτες άσπρο ψωμί (βουτηγμένο σε νερό ή γάλα, και στη συνέχεια στραγγισμένο με τα χέρια σας από το υγρό)
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 αυγό, χτυπημένο
αλάτι & πιπέρι 

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλεύρι για το αλεύρωμα
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή βοδινό
1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους κομμένο
1 γλυκιά πιπεριά “κερατο”, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι πουρέ ντομάτας στραγγισμένη από υγρά
1 συσκευασία κοφτά μακαρόνια
Αλάτι και πιπέρι 
τριμμένο τυρί Κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά για τους κεφτέδες με τα χέρια σας. Το μείγμα σας πρέπει να μπορεί να σχηματίσει εύκολα τα κεφτεδάκια. Ρίξτε λίγο λάδι εάν είναι πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο περισσότερο βρεγμένο ψωμί εάν είναι πολύ υγρό. Ψήστε σε ενα φούρνο μικροκυμάτων ένα μικρό κεφτεδάκι για δοκιμή γεύσης. Ρυθμίστε το αλάτι σύμφωνα με τη γεύση σας. Σχηματίστε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια πεπλατύστε τα λίγο. Βάλτε τα στο αλεύρι και αφήστε τα

Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο σας σε μέτρια υψηλή φωτιά και τηγανίστε τους κεφτέδες.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ζωμό και ξύστε τα καφέ κομμάτια από το κάτω μέρος του δοχείου. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σας και σοτάρετε για 5-7 λεπτά για να μαλακώσουν.
Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, τον υπόλοιπο ζωμό, τους κεφτέδες και τα ζυμαρικά και βράστε. Μειώστε την φωτιά σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να φτάσετε τη επιθυμητή πήξη της σάλτσας σας. Ρίξτε εάν θέλετε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε με το τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση