Κεφτέδες με λαχανικά

Advertisement

Η αρχή της προετοιμασίας είναι πολύ εύκολη, απλώς κόψτε τα προϊόντα και βάλτε το στο φούρνο. Ο συνδυασμός των λαχανικών με την πυκνή και έντονη γεύση του κρέατος είναι εξαιρετικά ωράια. Εκτός από το ότι είναι πολύ νόστιμο, οι κεφτέδες με λαχανικά είναι επίσης ένα πιάτο με πολύ ελκυστική εμφάνιση.

Απαραίτητα προϊόντα:

2 (περίπου 700 g) μελιτζάνα,
700 g κιμά,
2 μικρά κρεμμύδια,
1 πράσινη πιπεριά,
4-5 κλαδάκια μαϊντανό,
4-5 σκελίδες σκόρδο,
2 μεσαίες ντομάτες,
500 ml πάστα ντομάτας,
ρίγανη,
αλάτι για γεύση,
περίπου 5-6 κουταλιές λάδι.

Εκτέλεση:

Kόψτε τη μελιτζάνα σε παχιά φέτες και αφήστε την για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό για να αφαιρέσετε την πικρία.
Mετά πλύνετέ το με τρεχούμενο κρύο νερό. Zυμώνουμε τον κιμά με λίγο ρίγανη, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τριμμένο σκόρδο. Σχηματίστε κεφτεδάκια από τον έτοιμο κιμά. Σε ένα λαδωμένο ταψί με μέγεθος 28 cm, τακτοποιήστε το κεμπάπ (όπως βλέπετε στην φωτο) εναλλάσσοντας κεφτεδάκια, μελιτζάνα

κόβουμε την υπόλοιπη μελιτζάνα σε κύβους, καθώς και πράσινες πιπεριές και ντομάτες, ξεφλουδίζοντας τις εκ των προτέρων.
Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε ψιλοκομμένες 2-3 σκελίδες σκόρδο.
Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με λίγο ρίγανη, αλάτι για γεύση και 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι.
Ανακατέψτε καλά και με το μείγμα που προκύπτει γεμίστε το κενό μέρος στη μέση της κατσαρόλας.


Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κορυφή. Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 45-50 λεπτά στους 200 βαθμούς, τα τελευταία λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο και ψήστε ελαφρά.
Ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας βάζοντας 1-2 κουταλιές λάδι σε μια κατάλληλη κατσαρόλα, ρίξτε το πουρέ ντομάτας, λίγο ρίγανη, λίγο αλάτι, επειδή έχετε ήδη προσθέσει αλάτι στα λαχανικά και μια πρέζα ζάχαρη.
Αφήστε τη σάλτσα να πηξει σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το κεμπάπ.
Επιστρέψτε το στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να βράσει και αφαιρέστε το.


Γίνεται μια εκπληκτικο φαγητό δοκιμάστε και μοιραστείτε το

Καλή Απόλαυση.

Advertisement