Κεφτέδες με πατάτες στον φούρνο

Advertisement

Υλικά

1 και 1/2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 καρότα σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ελαφρά χτυπημένα στον πολυκόφτη
1 κουταλιά (15 ml) πελτέ
90 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή, τριμμένη

Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από λάπα
150 γρ. ψωμί χωριάτικο, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε λίγο γάλα για 5 λεπτά και καλά στυμμένο
3 κουτ. σούπας ούζο
1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
1 αυγό
45 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθεραμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα ελαφρώς. Πλάθουμε περίπου 12-14 κεφτεδάκια.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια προσεκτικά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Advertisement

Ξεχωριστά, τηγάνισα κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα και στη συνέχεια πατάτες.

Εγω πρόσθεσα σάλτσα ντομάτας, η οποία είναι προσωπική μου παραγωγή (με κρεμμύδι, σκόρδο και μπαχαρικά) και τον πελτέ διαλυμένο σε νερό. Πρόσθεσα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και λίγο νερό. Έριξα το μείγμα σε ένα ταψί, από πάνω τα κεφτεδάκια και στο φούρνο για λίγο να δέσει η σάλτσα.

Καλή Επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement