Κεφτέδες με Πατατες φούρνου

Advertisement

Λαχταριστές πατάτες φούρνου με μαγιονέζα συνοδευόμενες από κεφτεδάκια που φάγαμε σήμερα για βραδινό.

Χρειάζεσαι:

1.2 κγρ πατάτες
200 γρ μαγιονέζα
200 ml. νερό
Αλάτι για γεύση
Μια μεγάλη πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Για του κεφτέδες

500 γρ μείγμα κιμά,
1 μικρό κεφάλι κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο,
2 αυγά,
2 κ.σ. γιαούρτι,
1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος / μέρος φύλλου /,
1 μικρή πιπεριά, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια,
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά,
½ κουτ. αλεσμένο κύμινο,
1 μεγάλη πρέζα μαύρο πιπέρι και αλάτι για γεύση.

Advertisement

Εκτέλεση

Καθάρισα, έπλυνα και έκοψα τις πατάτες κυδωνατες. Τις αλάτισα και τις έβαλα σε ένα ταψί διαστάσεων 33Χ25 εκ.
Σε ένα ψηλό μπολ, όπως είναι δυνατόν να ψεκάσουμε, έβαλα τη μαγιονέζα και το νερό και με ένα μπλέντερ τα χτυπησα σε ένα λείο μείγμα μερικά δευτερόλεπτα. Το έριξα πάνω από τις πατάτες, πρόσθεσα το μαύρο πιπέρι και τις ανακάτεψα. Τα βάζω να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου ή μέχρι να
μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται και από την ποικιλία της πατάτας.
Σέρβιρα ζεστό, συνοδευόμενο από νόστιμους κεφτέδες πασπαλισμένους με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ο άνηθος θα τους ταιριάζει καλύτερα, αλλά δεν είχα.

Για τους κεφτέδες

Τα ανακάτεψα όλα πολύ καλά και τα άφησα μια ώρα περίπου στο ψυγείο. Έπειτα ετοίμασα ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, από τη μία πλευρά του οποίου έβαλα αλεύρι για να περάσω τους κεφτέδες. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 1 μεγάλο ή 2 μικρά αυγά με μια πρέζα αλάτι. Έφτιαξα κεφτεδάκια μεσαίου μεγέθους, τα οποία κύλησα καλά στο αλεύρι. Σε ένα τηγάνι έβαλα λίγο λάδι ακόμα και η φωτιά ήταν στο 4 έως 6 στο μάτι της κουζίνας μου. Πήρα έναν από τους κεφτέδες, τον βούτηξα παντού στο αυγό και τον έβαλα στο καλά ζεσταμένο λάδι.
Τηγάνισα τρία κεφτεδάκια ταυτόχρονα. Σημαντικό σημείο είναι το συχνό τους γύρισμα, που το ξέρω από τον θείο μου.
Όσο να τηγανιστο΄θν, γύρισα πέντε φορές τα κεφτεδάκια και μετά τα έβαλα σε πιατέλα σκεπασμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Κατά καιρούς μείωνα τον βαθμό στους 3, μετά ξανά ανέβαζα στους

4. Σέρβιρα τους κεφτέδες ζεστούς.

Καλή όρεξη!😋

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement