Υλικά

500 γρ κιμας
1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ,
1 αυγό,
ψιλοκομμένο μισό κρεμμύδι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι,
1 κουταλάκι του γλυκού ριγανη.

4 πράσα ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα,
1 καρότο σε ροδέλες,
4 ψητές κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες,
1 τριμμένη ντομάτα,
μαύρο πιπέρι, κύμινο,
3 μπαχάρι
3 φύλλα δάφνης
100 ml λευκό κρασί
4-5 κλωναράκια μαϊντανό

Εκτέλεση

Το ρύζι καθαρίζεται και πλένεται καλά μέχρι να σταματήσει το νερό να ασπρίζει. Αφήστε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Τα πράσα καθαρίζονται, πλένονται και κόβονται σε κύκλους. Το καρότο πλένετε, ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε σε ροδελες.

Ο κιμάς τοποθετείται σε ένα βαθύ μπολ. Σε αυτό προστίθενται – καθαρισμένο και πλυμένο ρύζι,αυγό, ψιλοκομμένο μισό κρεμμύδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ριγανη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να σταθεί για περίπου μισή ώρα.
Από τον κιμά, με βρεγμένα χέρια, σχηματίζονται μικρά κεφτεδάκια (περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού), τα οποία είναι τακτοποιημένα σε ένα μεγάλο πιάτο.

Μαγείρεψα τα πράσα ψιλοκομμένα με λίγο νερό και λάδι, αφού μαλακώσουν προσθέτω πάπρικα, ανακατεύω και προσθέτω καρότο, κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες, 1 τριμμένη ντομάτα, μαύρο πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης.
Άφησα να βράσει για 5 λεπτά και πρόσθεσα 100 ml λευκό κρασί, το κατέβασα από τη φωτιά και το μετέφερα σε ταψί, Τυλίγω σε αλεύρι τα κεφτεδάκια και τα στρώνω στο ταψί.

Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στα 180 βαθμούς.
Μόλις το βγάλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανο.


Λοιπόν, έγινε υπέροχο. Το πιάτο σερβίρεται ζεστό με φρέσκο ψωμί και φέτα

Προηγούμενο άρθροΜπαχαράτο Κουνέλι με πατάτες φούρνου
Επόμενο άρθροΧταπόδι με ρύζι