Kεφτεδάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα

Υλικά

900 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
μπαχάρι,
1 αυγό,
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού και ανακατέψτε καλά.
1/3 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα,
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους,
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1/3 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι.

μελιτζανοσαλατα
4 μέτριες μελιτζάνες
5 κουταλιές της σούπας ταχίνι
Χυμό από 1 λεμόνι φρεσκοστυμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά σούπας άσπρο ξίδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή όσο θέλετε)

Εκτέλεση

για τα κεφτεδάκια

Ανακατέψτε το Κιμά με αλάτι, κύμινο και μπαχαρικά
Επιπλεον προσθέστε το 1 αυγό, ψίχα ψωμιού και μετά Ανακατεύουμε Φέτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαϊντανό, και Λιαστές Ντομάτες σε λάδι. Πλάθουμε μπάλα και τα τηγανίζουμε σε στεγνό τηγάνι με καπάκι.

ΠΗΓΗ: Ed Maxwell

Μελιτζανοσλατα
Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζετε σε 2 παράλληλα σημεία κατά μήκος με ένα μαχαίρι ή τις τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο σε μέτρια φωτιά, ή προτιμότερο είναι σε μια σχάρα μπάρμπεκιου για περίπου 20 με 30 λεπτά.

Τις περνάτε από τρεχούμενο κρύο νερό για λίγο και όσο οι μελιτζάνες είναι ακόμα ζεστές (όχι καυτές, ώστε να μην κάψτε τα χέρια σας), τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά το καψαλισμένο εξωτερικό και αφαιρείτε όσο το δυνατόν περισσότερους από τους σπόρους.
Σουρώνετε τα υγρά από τις μελιτζάνες μ ένα σουρωτήρι για περίπου 10 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό, ώστε να μην σας βγει υγρή
Προσθέτετε τις μελιτζάνες και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και χτυπάτε τα για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πολτοποιηθεί.

Σερβίρετε με τους κεφτέδες  με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένη αραβική πίτα. Επίσης είναι ιδανικό για κάθε περίπτωση ντιπ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαστανόπαστα Αφράτη και Ζουμερή
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στήθος φιλέτο στη σχάρα