Κεφτέδες “ντυμένοι” με πουρε πατάτας και κόκκινη σάλτσα

Υλικα

4 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
2 κ. σ.μαϊντανό
60 γραμμάρια βουτύρου
αλάτι, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι
_______
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 αυγό
2 κ.σ.μαϊντανό
αλάτι, θυμάρι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι
4 κουταλιές ηλιέλαιο
2 κ.σ. φρυγανιά

2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
αλάτι, πάπρικα
300 ml νερό
______
400 γραμμάρια κονσερβοποιημένων καρότων αρακά
350 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
πιπέρι, μαϊντανό όσο θέλουμε

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες με το φλούδι σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό μέχρι να τις σκεπάσει και τις βράζουμε.
Σ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά, το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαιντανό ψιλοκομμένο ,το αυγό, το αλάτι το πιπέρι μαύρο κόκκινο το ηλιέλαιο
και ζυμώνουμε καλά τον κιμά μας να αφρατέψει. Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν.


Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις βάζουμε σ ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο. Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και τον μαιντανό. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια μεγάλη ποσότητα από τον πουρέ της πατάτας την ανοίγουμε με την παλάμη μας και τοποθετούμε μέσα έναν κεφτέ.


Στη συνέχεια κλείνουμε καλά καλά ώστε ο κεφτές μας να καλυφθεί από τον πουρέ της πατάτας.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Σ ένα πυρέξ ρίχνουμε την κονσέρβα αρακά καρότου.


Σ ένα μπολ βάζουμε την πάστα ντομάτας το αλάτι την πάπρικα το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες μας στο πυρέξ και ρίχνουμε το μισό μείγμα από τον τοματοπολτό μας.


Πασπαλίζουμε με το τυρί τσένταρ τα  μπιφτεκια μας. Ρίχνουμε από πάνω μία κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και τον μαιντανό.
Προσθέτουμε τέλος το υπόλοιπο μείγμα του τοματοπολτού μας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Τους σερβίρουμε ζεστούς.

Θα ξετρελαθείτε με την γεύση τους!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe for more recipes here