Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με σάλτσα μανιταριών και τυρί

Υλικά

Φιλέτα χοιρινού κρέατος – 600 g.
Μανιτάρια – 300 g.
Κίτρινο τυρί – 200 γρ.
Σκόρδο – 4-5 σκελίδες
2 Καυτές πιπερίτσες 
60 γρ  Βούτυρο
Λευκό κρασί – 100 ml.
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σκόρδο και τις καυτερές πιπερίτσες.
Καρυκεύστε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι.
Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε και στις δύο πλευρές, 2 λεπτά το καθένα, μαζί με το σκόρδο.
Αφαιρούμε τις χοιρινές σε ένα πιάτο και τηγανίζουμε τα μανιτάρια στο ίδιο λάδι και προσθέτουμε και το βούτυρο. Καρυκεύουμε τα μανιτάρια με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν.
Μετά το τηγάνισμα, προσθέστε το κρασί και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατέψτε και τοποθετήστε τα φιλέτα στο τηγάνι σκεπάστε και βράζουμε για 10 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το κίτρινο τυρί και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο (πιλάφι)…όπως το έφτιαχνε η Γιαγιά
Επόμενο άρθροΑνάλαφρη Σοκολατόκρεμα ψυγείου