Κεφτέδες σε σάλτσα με κρασί και μακαρονια

Συστατικά

Advertisement

1/2 κιλό κιμά
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα (φρυγανιά ή ψωμί ολικής αλέσεως )
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα (+ επιπλεον για απο πάνω)
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
700 gr σάλτσα μαρινάρα
1/4 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
200gr μακαρόνια (ή οποιοδήποτε είδος)

Παρασκευή

Τοποθετήστε το κιμά, αυγό, ψίχουλα, τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο ξύλινο κουτάλι ή τα χέρια σας για να τα ανακατέψετε καλά, συνδυάζοντας όλα τα υλικά. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας καθώς είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο.
Μόλις συνδυαστούν, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Χρησιμοποιήστε ένα κουταλι κανονικού μεγέθους για να πάρετε το κιμά στα χέρια σας. Στη συνέχεια, σχηματίστε μια μπάλα και τοποθετήστε την στο ταψί. Επαναλάβετε μέχρι να μην παραμείνει κιμας. Θα πρέπει να πάρετε περίπου 16 μεσαία κεφτεδάκια.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές για περίπου 8 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα πηρουνι για να γυρίσετε κάθε κεφτεδάκι, προσέχοντας να μην τα κάψετε στο εξωτερικό.
Όταν όλες οι πλευρές είναι χρυσές καφε, ρίξτε τη σάλτσα μαρινάρα και το κόκκινο κρασί. Ανακατέψτε έτσι τα κεφτεδάκια καλύπτονται με σάλτσα.

Advertisement


Χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και σκεπάστε. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά.
Ενώ τα κεφτεδάκια σιγοβράζουν, ετοιμάστε τα μακαρόνια της επιλογής σας ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.
Μόλις τελειώσετε τα ζυμαρικά σας, στραγγίστε και σερβίρετε με κεφτεδάκια και σάλτσα. Γεμίστε με μια μεγάλη ποσότητα τυρί παρμεζάνας και φρέσκο ​​πιπέρι.

Καλη Επιτυχία

Advertisement