Γιουβέτσι στο πήλινο

Εκτέλεση

800 γρ χοιρινό λαιμό κομμένο σε φέτες,
1 κολοκυθάκι
100 γρ μανιτάρια
2 Κρεμμυδια
1/2 κουτάκι χυμο ντοματας πουμαρο
αλάτι,
πιπέρι,
μπαχαρικό μπάρμπεκιου
4-5 πατάτες,
άνηθο,
2 καρότα
Ρίγανη
λάδι.
μαϊντανό

Εκτέλεση

Πρώτα έβαλα ένα χοιρινό λαιμό κομμένο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικό μπάρμπεκιου και ανακάτεψα.


Δεύτερη σειρά πατάτες, τις οποίες πασπάλισα με αλάτι, άνηθο, χωρίς ανακάτεμα.


Καρότα τρίτης σειράς με αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι, χωρίς ανακάτεμα.


Τέταρτη σειρά κολοκυθάκια χονδρικής με λίγο αλάτι.


Μανιτάρια Πέμπτης σειράς χονδρικής με αλάτι, πιπέρι, ριγανη, πάλι χωρίς ανακάτεμα.


Εκτη σειρά κρεμμυδιών σε μισοφέγγαρα με αλάτι και πιπέρι.


Από πάνω περίπου μισό κουτάκι καθαρισμένες ντομάτες και λίγο λάδι.


Έκλεισα και έψησα για 2,5 ώρες, άνοιξα και ανακάτεψα καλά και ξανά στο φούρνο για 1,5 ώρα.


Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο. Οταν σερβίρω πασπαλίζω με μαϊντανό. έγινε δηλαδή υπέροχα νόστιμο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγη είναι του Валери Тенджов

Προηγούμενο άρθροΣούπερ αφράτο και νόστιμο κέικ με γέμιση κακάο και καρύδα
Επόμενο άρθροΡιζότο με αρωματικά, κρέμα με βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα 😋