Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι basmati
Υλικά
-
Κεφτεδάκια
-
1/2 κιλό κιμας μοσχαρισιος
-
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο1 καρότο κομμενο σε φέτες
-
2 σκ σκόρδο τριμμενες
-
1 κ.σ ελαιόλαδο
-
Αλατι,πιπερι
-
Λιγη πάπρικα καπνιστή
-
1/2 κ.γ καρυ
-
1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
-
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο μια τσιμπια
-
Σαλτσα:100 ml χυμο τοματας
-
2 μπαχαρακια
-
1/2 κ.γ κανέλα
-
1/2 κ.γ βασιλικό
-
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
-
1/2 ποτήρι νερο
-
ελάχιστο Αλάτι και πιπέρι
-
Ρύζι: μια κ.σ βούτυρο
-
Εκτέλεση
-
Βάζουμε το κιμα σε ενα μπωλ με ολα υλικα Πού αναγραφω παραπάνω πλάθουμε καλα σε μπαλακια. Εδώ σημειώνουμε ότι το κρεμμύδι και το σκόρδο Εγώ προσωπικά τα έκανα στο τρίφτη στο χοντρό.
Φτιάχνουμε τη σαλτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ή σε μία κατσαρόλα αντικολλητική όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το κρασί τα τσιγαρίζουμε πετάμε μέσα τα μπαλάκια του κιμά να τσιγαριστούν και έπειτα σβήνουμε με κρασί ρίχνουμε το χυμό το νεράκι μας και κουνάμε την κατσαρόλα κλείνουμε το καπάκι σε χαμηλή φωτιά
Βράζουμε ή ψήνουμε όπως θέλετε να το πούμε περίπου 20 λεπτά με κλειστό καπάκι Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι μισόκλειστο και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά όταν δούμε ότι χυλώσει η σάλτσα κλείνουμε τελείως το καπάκι σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.Ετοιμάζουμε το ρύζι Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως και όταν γίνει το σουρώνουμε Και βάζουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα κλείνουμε και έτοιμο σερβίρουμε με το ρύζι μας τα κεφτεδάκια μας καλή όρεξη!!!!! - Καλή Ορεξη