Τα τέλεια κεφτεδάκια κοκκινιστά, γεμάτα γεύση και με πλούσια σάλτσα. Μάθετε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξετε αυτό το κλασικό ελληνικό πιάτο, από τα υλικά που θα χρειαστείτε μέχρι τα μυστικά που θα εκτοξεύσουν τη γεύση.
Υλικά
500 γρ ψιλοκομμένο κιμά
1 κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί (περίπου μισή φραντζόλα)
1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ή περισσότερο πεκορινι ή παρμεζαν ρεγκατο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
2 φλιτζάνια γάλα και νερό ή περισσότερο για να μουλιάσουν το ψωμί
2 φλιτζάνια λάδι για τηγάνισμα
μοτσαρέλα σε κύβους
Για τη σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένα ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτιά αποφλοιωμένες ντομάτες
Φρέσκος βασιλικός
Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
Για τους κεφτέδες
Σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάστε το ψωμί στο γάλα/νερό μέχρι να μαλακώσει. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια πιέστε το γάλα/το νερό να φύγει.
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας. Δημιουργήστε κεφτεδάκια στο μέγεθος που σας αρέσει. Τα δικά μου είναι περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Δεν χρειάζεται ψήσιμο, θα τελειώσουν το μαγείρεμα στη σάλτσα.
Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι μοτσαρέλα στη μέση του μείγματος κεφτέ. Τα διαμορφώνω σαν ένα μικρό μπαλακι τηγανίζουμε !
Για τη σάλτσα
Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον βασιλικό. Με ένα μπλέντερ εμβάπτισης ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εάν δεν έχετε τετοιο μπλεντε, μπορείτε να το κάνετε σε ένα μπλέντερ πριν το προσθέσετε στη στην καλτσαρόλα.
Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε. Χαμηλώστε τη φωτιά, τοποθετήστε το ξύλινο κουτάλι στην κατσαρόλα και τοποθετήστε το καπάκι. Μαγειρέψτε για περίπου μία ώρα αφήνοντας πάντα τον ατμό να διαφύγει.
Προσθέστε τους κεφτέδες στη σάλτσα σας και τελειώστε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
Καλη όρεξη!