Μου αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα και να δημιουργώ εύκολα και νόστιμα πιάτα. Αυτά τα κεφτεδάκια κοτόπουλου είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Είναι ζουμερές, γευστικές και πολύ εύκολες στην προετοιμασία τους. Μπορείτε να τις απολαύσετε ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμα και σε ένα πάρτι.

Υλικά

Κιμάς κοτόπουλου – 500 γρ
Κολοκυθάκια – 2 τεμ
Αυγό – 1 τεμ
Παρμεζάνα – 100 γρ
Φρυγανια – 100 γρ
Αλάτι, πιπέρι, ξερό σκόρδο – κατά βούληση
Αλεύρι
Φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Ξεκινάω τρίβοντας τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα στραγγίζω καλά για να αφαιρέσω τα περιττά υγρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω τον κιμά κοτόπουλου, τα κολοκυθάκια, το αυγό, την παρμεζάνα, το τρίμμα ψωμιού, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βρέχω τα χέρια μου και σχηματίζω μικρές μπάλες από το μείγμα.
Περνάω τις μπάλες από το αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνω το φυτικό λάδι και τηγανίζω τις μπάλες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τις βγάζω από το τηγάνι και τις τοποθετώ σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρω τις μπάλες κοτόπουλου ζεστές, με συνοδευτικό της αρεσκείας μου.