Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια μελιτζάνας είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για χορτοφαγικό γεύμα ή συνοδευτικό. Φτιάχνονται με μελιτζάνα, σκόρδο, μαϊντανό, αυγά, φρυγανιά και μπαχαρικά. Μπορούν να τηγανιστούν, να ψηθούν στο φούρνο ή να τηγανιστούν σε air fryer.

Υλικά:

1 μελιτζάνα 300 γρ
Ελαιόλαδο
1 μέτριο αυγό
Φρέσκος μαϊντανός
Φρυγανιά 80 γρ
Τριμμένη παρμεζάνα 50 γρ
Αλάτι, πιπέρι και δυνατή πάπρικα

Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Τοματοπολτός 250 γρ
Αλατοπίπερο
50 ml νερό

Μοτσαρέλα 70 γρ
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες όχι εντελώς από τη φλούδα (αφήνουμε λωρίδες φλούδας)
Στη συνέχεια της κόβουμε σε φέτες κόβουμε τις φέτες κάθετα μετά οριζόντια και τις κάνουμε κυβάκιακαι
Σ ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουνε και πάρουν αυτό το καφέ χρώμα
Κατεβάζουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν
Ρίχνουμε μέσα μαϊντανό φρυγανιά παρμεζάνα τριμένη ένα αυγό αλάτι πιπέρι και πάπρικα ανακατεύουμε αυτό το μείγμα

Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι και παίρνουμε μείγμα από την μελιτζάνα και κάνουμε κεφτεδάκια τα οποία τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά

Οταν είναι έτοιμα σοταρουμε μία σκελίδα σκόρδος ένα τηγάνι μαζί με ντοματοπολτο 250 γραμμάρια και 50ml νερό αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 6 με 7 λεπτά

Σε ένα pyrexaki ή πηλινο στρώνουμε τη βάση με ντομάτα μετά απλώνουμε τους κεφτέδες ρίχνουμε πάλι ντομάτα από πάνω και τους καλύπτουμε με μπόλικη τριμένη μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά

ΠΗΓΗ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια Ψωμιού\

Κεφτεδάκια Ψωμιού

Υλικά:

  • 1 ψωμί μπαγιάτικο
  • 3 αυγά
  • 1 σακουλάκι πεκορίνο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο άνηθο (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό για να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε καλά και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το πεκορίνο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο (αν θέλουμε). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  5. Τα βγάζουμε από το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως τριμμένη φέτα, ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο), ρίγανη ή θυμάρι.
  • Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ντοματοσαλάτα, τζατζίκι ή σως γιαουρτιού.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Σταμπελου και η εκτέλεση της κας  Katerina Sergi

Προηγούμενο άρθροΚρέμα με Ινδοκάρυδο (“Χιονούλα”)
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο Κέικ με Γκανάς