Κολοκυθάκια τηγανητά και μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας

Απαραίτητα προϊόντα:

3 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 κιλό ντομάτα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο
μαύρο πιπέρι για γεύση
βασιλικό για γεύση
λάδι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε κύκλους, αλατίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα.
Στραγγίστε το πικρό νερό. Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε το λίπος και το βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος.

Σε βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τις καρυκευμένες με αλάτι, ζάχαρη και πάπρικα. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαύρο πιπέρι και τον βασιλικό.

Στρώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια όπως βλέπετε στην φωτό
Περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα τις τηγανητές μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια που έχουν ήδη κρυώσει.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με καφέ 😊
Επόμενο άρθροΣιροπιαστή Λεμονόπιτα