Κεφτεδάκια με κρεμμύδια στο φούρνο: Μια παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή!
Αυτή η συνταγή συνδυάζει ζουμερά κεφτεδάκια με γλυκά κρεμμύδια ψημένα στο φούρνο, δημιουργώντας ένα πιάτο γευστικό και χορταστικό.

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια:

500γρ κιμάς ανάμεικτος
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο
1 αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Για τα κρεμμύδια:
5 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. νερό

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό,
το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε στρογγυλό σχήμα.

Για τα κρεμμύδια:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
Σβήστε με το κόκκινο κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, το πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και
το πιπέρι.
Ρίξτε το νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
Αδειάστε το μείγμα με τα κρεμμύδια σε ένα ταψί.

ψήσιμο:
Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια πάνω από τα κρεμμύδια στο ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια των κεφτεδάκια και να μείνει λίγο ζουμάκι στο ταψί.

Σερβίρισμα:
Αφήστε τα κεφτεδάκια με κρεμμύδια να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε ζεστά, ιδανικά με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Η Συνταγή είναι της κας Φλωρα Χριστου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

κεφτεδάκια

Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια είναι απλή, εύκολη και έχει ως αποτέλεσμα ζουμερά και αφράτα κεφτεδάκια που αρέσουν σε όλους!

Υλικά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό (μια φορά περασμένο από τη μηχανή του κιμά)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος δυόσμος
6-7 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο (όχι πολύ καλά στυμμένο)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το ξύδι, το αυγό, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Προσθέστε το ψωμί, αφού το έχετε στύψει ελαφρώς. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε λάδι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίστε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Σερβίρετε τα ζεστά με τηγανητές πατάτες, και μια σαλάτα.

Η Συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη