Κεφτεδάκια με πιπεριά!
Υλικα:
500 γρ μείγμα κιμά μοσχαρίσιο-χοιρινο
1 αυγό
1 παλιό κρεμμύδι και 1 φρέσκο
1 ωμή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη καλα
Μαϊντανός
1 φέτα ψωμιού
Μπαχαρικά – αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, μαιντανό.
Εκτέλεση
Στον κιμά προσθέτουμε το αυγό, τα μπαχαρικά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά.
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά.Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.Όσοι επιθυμούμε μπορούμε να τα ισιώνουμε λιγο, εμας μας αρέσει να είναι σαν μικρά
μπαλάκια.Τηγανίζουμε σε λάδι σε μέτριο φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Ίσως το μουλιάσει η φέτα ψωμί
Καλή Απόλαυση
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών
Υλικά
500 γρ.μανιτάρια
400 γρ.κρέμα γάλακτος
500 γρ.μοσχαρίσιο κιμά
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 άσπρο κρεμμύδι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 ποτήρι νερό 200 ml
πιπέρι
αλάτι
3-4 κ.σ.άνηθο ψιλοκομμένο
20 γρ.σάλτσα σόγιας
γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,το άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,το αυγό,αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε κεφτεδάκια σε σχετικά μεγάλο μέγεθος.Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια τα βάζουμε σ ένα άλλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,αλάτι πιπέρι κατά βούληση,την πάπρικα,την κρέμα γάλακτος ,το αλεύρι διαλυμένο στο νερό και μαγειρεύουμε 5-10 λεπτά.
Τοποθετούμε μέσα τα κεφτεδάκια σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.Τέλειο συνοδευτικό οι τηγανιτές πατάτες!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!
Subsribe and find more delicious recipes here