Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (λπά)
4 φέτες ψωμί (η ψίχα)
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο ξύδι
Μαϊντανός
Δυόσμος
Τυρί φέτα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
Ντομάτα φρέσκια
Πελτέ ντομάτας
Ζάχαρη
Κανέλα
Μπαχάρι
1/2 κύβος νοστιμιάς
Κριθαράκι
Εκτέλεση
Στο μουλτι έβαλα τον κιμά, ψωμί την ψύχα, λαδι τα κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα,σκορδο, αλατι πιπέρι ρίγανη λίγο ξύδι, μαιντανο δυόσμο αλάτι πιπέρι
Σε κάθε κεφτεδάκια έβαλα μέσα τυρί φέτα έκλεισα τηγάνισα ελαφρώς να πάρουν χρώμα
για τη σάλτσα
Σωταρισα 1 κρεμμύδι σκόρδο πιπεριά Φλωρίνης
Εριξα ντομάτα φρέσκια και πελτε άφησα να ψηθούν.
Προσθεσα μια τσιμπια ζάχαρη αλάτι πιπέρι λίγη κανέλα μπαχάρι μισό κύβο νοστιμιάς.
Ανακάτεψα άφησα να βγάλει το άρωμα πρόσθεσα νεράκι ζεστό.
Εβαλα τα κεφτεδάκια μέσα να πάρουν μια βράσει για 10 με 15 λεπτά.
Αφού έγινε το άδειασα στο ταψί.
Σε ένα τηγάνι εκαψα λίγο λάδι και για πολύ λίγο έριξα το κριθαράκι ίσα να γυαλίσει.
Εχω ανάψει φούρνο και ρίχνω και το κριθαράκι στο ταψί.
Ανακατευω απαλά ψήνω στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μόλις το βγάλω βάζω 2_3 παγάκια για να παραμείνει το φαγητό ζουμερο και να σταματήσει ο βρασμός
Καλή απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη