Υλικά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ. κιμάς χοιρινός
3 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στο μπλέντερ
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 φλιτζάνι αλεύρι (για το αλεύρωμα)
2 φλιτζάνια ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Για τη σάλτσα:

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 βάζο (850 γρ.) σάλτσα ντομάτας
1 μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά και το ξύδι. Ζυμώστε καλά το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Σε ένα ρηχό πιάτο, ρίξτε το αλεύρι.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια από το μείγμα του κιμά, αλευρώνοντάς τα ελαφρώς πριν τα ρίξετε στο ζεστό λάδι.
Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο για τη σάλτσα.
Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και το ζεστό νερό.
Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Ρίξτε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια στη σάλτσα.
Σιγοβράστε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα για 15-20 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας ζεστά, με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

H συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi