Κεφτεδάκια σε σούπα με μπαχαρικά
Φτιάχνει 19 κεφτεδάκια με διάμετρο περίπου 5εκ
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (85% άπαχος)
1/3 φλιτζάνι ρύζι
1/4 φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, κόλιαντρο, άνηθος)
1 κουταλιά της σούπας θρυμματισμένο σε σκόνη αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος άνηθος (προαιρετικά, αφήστε τον έξω αν χρησιμοποιείτε φρέσκο παραπάνω)
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Σούπα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
1 μικρή ιταλική πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
5 μέτριες πατάτες σε κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας ρύζι
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Μαϊντανός ή/και κόλιανδρος, φρέσκος ή αποξηραμένος
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά του κεφτέ, προσθέτουμε σιγά σιγά 1/4 φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για 5-7 λεπτά. Πλάθουμε 19 κεφτεδάκια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα καρότα και τις πιπεριές και σοτάρετε για ένα λεπτό περίπου. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και περίπου 4 φλιτζάνια κοντά σε βραστό νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Κατεβάστε τη φωτιά. Ετοιμη.
Καλή Απόλαυση