Υλικά
500 γρ. κιμά χοιρινό
150 γρ. ρύζι βρασμένο( αντί για ρύζι μπορείτε να βαλετε ένα μεγάλο βρεγμένο και στυμμένο παξιμάδι)
1 αυγό
20 γρ. καβουρδισμένα κουκουνάρια
1- 2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
4 κρεμμύδια
1/2 κούπα κρασί
1 1/2 κούπες ζωμό κρέατος
1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
λάδι
Προετοιμασία
1.Ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το αυγό και τα κουκουνάρια. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το λιώνουμε το ανακατεύουμε με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κρατάμε στην άκρη.
2.Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι ώσπου να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και τοζωμό.
Ρίχνουμε μέσα τα φύλλα δάφνης, το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να πάρει βράση.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μπαλάκια του κιμά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας και να πιεί το ζουμί του.
Η Συνταγή/φωτό είναι της mari beika