Χαλβάς Σιμιγδάλι (Recipe in English)

Συστατικά:

– 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι μέλι
– 5 φλιτζάνια νερό
– 1/4 φλιτζάνι χονδροκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
– 2 ξυλάκια κανέλας (ή κάποια σκόνη κανέλας)
– 3 σκελίδες
– 1 φλούδα πορτοκαλιού

Μέθοδος:

Για το σιρόπι:
• Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα πορτοκαλιού, τα γαρίφαλα και την κανέλα σε μια κατσαρόλα
και τα βράζετε για 2-3 λεπτά.
• Αφαιρέστε τα αρωματικά (φλούδα πορτοκαλιού, γαρίφαλο και κανέλα) με ένα διάτρητο κουτάλι και αφήστε το
σιρόπι να παραμείνει ζεστό.
Για το χαλβά:
• Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και βράζουμε.
• Προσθέστε το σιμιγδάλι λίγο τη φορά και ανακατέψτε το με ένα ξύλινο κουτάλι.
• Όταν το σιμιγδάλι θα είναι καφέ, προσθέστε τα καρύδια (ή αμύγδαλα).
Ανακατέψτε συνεχώς, καθώς μπορεί να καεί εύκολα.
• Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το σιρόπι, προσέχοντας τυχόν πιτσιλιές για να μη καείτε.
• Βάλτε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το μείγμα να πήξει.
• Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, καλύπτοντας την κατσαρόλα με ένα πανί.
• Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο καλούπι κέικ και αφήστε το να κρυώσει.
• Όταν είναι κρύο, γυρίστε το Χαλβά σε πιάτο σερβιρίσματος, πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και κανέλα και
διακοσμήστε το με ολόκληρα καρύδια ή αμύγδαλα και, στη συνέχεια, σερβίρετε!

ΠΗΓΗ: a_greek_journey

 

HALVAS  RECIPE

Ingredients:

– 2 tea cups of semolina
– 1 cup of olive oil
– 2 1/2 cups of sugar
– 1/2 cup of honey
– 5 cups of water
– 1/4 cup of coarsely chopped walnuts or almonds
– 2 cinnamon sticks (or some powdered cinnamon)
– 3 cloves
– 1 orange peel

Method:

For the syrup:
• Put the water, the sugar, the honey, the orange peel, the cloves and the cinnamon sticks in a pot and make them boil for 2-3 minutes.
• Remove the aromas (orange peel, cloves and cinnamon) with a perforated spoon and let the syrup stay warm.

For the halvas:
• In another pot, put the olive oil and make it boil.
• Add the semolina a little at a time, and mix it with a wooden spoon.
• When the semolina will be brown, add the walnuts (or almonds).
Mix continously as it may burn easily.
• Remove the pot from the heat and add the syrup, paying attention to any splashes.
• Put again the pot on low-high heat and let the mixture thicken up.
• Leave to rest for 5 minutes, covering the pot with a cloth.
• Pour the mixture into a slighty buttered cake mold and let it chill.
• When it is cold, turn the Halvas into a serving dish, sprinkle it with powdered sugar and cinnamon, and decorate it with whole walnuts or almonds and then, serve it!

Enjoy!

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα Υπέροχα μπουγατσίνια της Μαίρης
Επόμενο άρθροΣπιτικό παγωτό σοκολάτας με 2 υλικά