Υλικά:

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κούπα γάλα
2 βανίλιες
4 αυγά
100γρ κουβερτούρα, τριμμένη (προαιρετικά, για πιο έντονη γεύση σοκολάτας)
1 κουταλιά της σούπας κακάο (προαιρετικά, αν θέλετε σοκολατένιο κέικ)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με αλεύρι. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέστε τη βανίλια και την τριμμένη κουβερτούρα (ή το κακάο αν το προτιμάτε). Ανακατέψτε απαλά.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά, μετά ξεφορμάρετε και αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.

Προτάσεις:

Για πιο αφράτο κέικ, χρησιμοποιήστε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
Μην ανακατεύετε υπερβολικά το μείγμα μετά την προσθήκη του αλευριού, γιατί το κέικ μπορεί να γίνει σκληρό.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για έξτρα άρωμα.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Athanasia Tsigara

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη Τυρόπιτα στην Τοστιέρα
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Γεμιστά με Γραβιέρα στο τηγάνι