Σοκολατένιο κέϊκ

Υλικά

4 τεμ. αυγά (χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους)
100 γρ. ζάχαρη,
50 ml. λάδι,
βανίλια και
80 γρ αλεύρι.
μια πρέζα αλάτι, 
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα,
καρύδια
(το παντεσπανι μπορει να κοπεί στη μέση και να αλειφθεί με μαρμελάδα βερίκοκο ή κεράσι)

Για τη Ganache:

600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κονιάκ [προαιρετικά]

Εκτέλεση

Χτυπάω καλά τους κρόκους με 80 γρ. ζάχαρη, προσθέτουμε λάδι, βανίλια και το αλεύρι.
Στα ασπράδια ρίχνω μια πρέζα αλάτι, χτυπάω να αφρατέψουν σαν χιόνι, προσθέτω 20 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με τα ασπράδια στους κρόκους με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να αναμειχθούν και
προσθέτουμε 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά πιο ελαφριά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά περίπου.

Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Καλύπτουμε το κέικ με τη ganache, και πασπαλίζουμε με καρύδια το παντεσπανι (μπορει να κοπεί στη μέση και να αλειφθεί με μαρμελάδα βερίκοκο ή κεράσι) αφήνουμε να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροCheesecake κολοκύθας!
Επόμενο άρθροΑνατολίτικο Κιουνεφέ