Υλικά:

1 βιτάμ (250γρ), σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γάλα, χλιαρό
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
Μισή πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίχνουμε τις βανιλίνες, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα του μίξερ το αλεύρι και το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο στη φόρμα πριν το ξεφορμάρουμε.

H συνταγή/φωτό είναι της κας Λένα Αντωνίου