Κοκκινιστό αρνί ή κατσίκι με παπαρδέλες
Υλικά
1 kg κατσίκι/αρνί σε κύβους
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κονσέρβες(800γρ) αποφλοιωμένες ντομάτες
1/4 κουταλάκι του γλυκού έως 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
6 φύλλα βασιλικού
Αλάτι για γεύση
Για το σερβίρισμα
500 γρ. παπαρδέλες
Πεκορίνο (ή άλλο τυρί επιλογής σας) τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προσθέστε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, ρίχνουμε το κρέας.
Ροδίστε απαλά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να ροδίσει και
να καραμελώσει.
Προσθέστε το κρασί και ξύστε τον πάτο και τα πλαϊνά. Αφήστε το κρασί να εξατμιστεί.
Προσθέστε λίγη μόνο από τις ντομάτες και αφήστε το να σοταριστεί για λίγα λεπτά. Κάντε αυτό μερικές φορές.
Προσθέτουμε όλες τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο, τοποθετήστε την ξύλινη κουτάλα σας την κατσαρόλα και καλύψτε με το καπάκι.
Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα άνοιγμα για να μπορεί να διαφύγει ο ατμός. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αφήνουμε να ψηθεί
για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μεινει με την σαλτσα του.
Για το σερβίρισμα: Εν τω μεταξύ, όσο το κρέας σιγοβράζει βράζετε τις παπαρδέλες σας σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο με
χοντρό αλάτι νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φροντίζετε να τις βράσετε λίγο πριν γίνει το κρέας έτσι ώστε
να τις στραγγίζετε και να τις σερβίρετε αμέσως ζεστές μαζί με το κρέας σας.
Πασπαλίζετε από πάνω και μπόλικο πεκορίνο ή παρμεζάνα και
καλή σας όρεξη!!!
Η Συνταγή είναι της Alessandra Alessandra