Kεμπάπ κρασιού

Advertisement

Το δείπνο μας είναι ένα κεμπάπ κρασιού

Υλικά:

Περίπου 500-600 γραμμάρια χοιρινό
2 κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο κρασί
Πάπρικα
Κόκκοι μαύρου πιπεριού
Μπαχάρι
δάφνη
Αλάτι για γεύση
1 φλιτζάνι αλεσμένες ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Λάδι
1,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για να πήξει

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια.
Το στεγνώνουμε ελαφρά, το αλατοπιπερώνουμε και το τηγανίζουμε μέχρι να λιωσει το λίπος.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα και ανακατεύουμε ξανά, ρίχνουμε νερό, σκεπάζουμε το κρέας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και αλατοπιπερώνουμε με κόκκους πιπεριού, μπαχάρι και δάφνη.

Advertisement

Να βράσει.
Προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες με τη ζάχαρη.
Να ξαναβράσει.
Τέλος βάζουμε το αλεύρι που το ανακατεύουμε σε λίγο κρύο νερό σε ένα μπολ.Το ρίχνουμε σε λεπτή ροή και ανακατεύουμε να μην γίνουν μπαλάκια.Αλάτι περισσότερο αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε με βρασμένο λευκό ρύζι, το οποίο έχουμε μαγειρέψρι και στραγγίσει προηγουμένως.
Αρωματισμένο με βούτυρο και αλάτι.
Μπορεί να είναι πουρές αντί για ρύζι
Καλό βράδυ σε όλους μου

Υγεία 🍷🍷

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement