Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για κοκκινιστή προβατίνα με μακαρόνια είναι ό,τι πρέπει για ένα ζεστό και χορταστικό οικογενειακό γεύμα. Η νοστιμιά του κρέατος, που έχει σιγοβράσει σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας, συνδυάζεται τέλεια με τα μακαρόνια, δημιουργώντας ένα πιάτο που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά

1.300 γρ. προβατίνα κομμένη σε μερίδες χωρίς κόκκαλο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
4 μέτριες ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κ.γ ζάχαρη
1 1/2 κ.γ μπαχάρι τριμμένο
5 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 με 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το ξύδι και στη συνέχεια σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και αμέσως μετά ρίχνουμε την ντομάτα, την κανέλα ,το μπαχάρι ,την δάφνη, τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για μία ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Τα τελευταία 5 λεπτά αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε και πάλι.
Την συνοδεύουμε με μακαρόνια νούμερο 5

Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη