Κοκκινιστό Χοιρινό με πουρέ πατάτας
Μαγειρέψτε με μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδια, πιπεριές, πάπρικα.
Συνήθως σερβίρεται με πουρέ πατάτας ή ρυζι. Δεδομένου ότι δεν μου αρέσει το μοσχαρίσιο κρέας πειραματίστηκα με χοιρινό. Αποδείχθηκε πολύ νόστιμο σε όλη την οικογένεια.
Υλικά:
χοιρινό φιλέτο 500 g
κρεμμύδι 2 κεφάλια
καρότα 1 τεμ.
πελτε ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας.
αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας.
νερό 500 ml
Αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
φύλλα δάφνης 2 τεμ.
λάδι 3,4 κουταλιές της σούπας.
Για τον πουρε
4 μεγάλες πατατες
αλατι, πιπερι
1/4 φακελακι μοσχοκάρυδο
125 γρ βούτυρο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μεσαίους κύβους και τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Κρεμμύδια κομμένα σε κύβους, καρότα σε φέτες και τα ρίχνετε στο κρέας και σοταρετε.
Τα λαχανικά απελευθερώνουν το χυμό τους και το κρέας μαγειρεύεται έως ότου εξατμιστεί το υγρό. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέστε πελτε ντομάτας, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, ζεστό νερό.
Βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε το πιάτο σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.
Για τις πουρέ πατάτας:
Οι πατάτες πλένονται και βράζονται σε χύτρα, για 10-15 λεπτά.
Αφαιρέστε σε ένα μπολ και καντε τον πουρέ με λιωσιμο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, 1/4 φακελάκι μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε και 125 g βούτυρο.
Οι πουρέ πατάτας κρυώνει για λίγο, στη συνέχεια σερβίρετε σε ένα πιάτο και ρίξτε το κρέας με
την υπέροχη σάλτσα.
Καλή όρεξη!